Завтра на Прикарпатті прощатимуться зі студентом-медиком, що помер від кору

11 січня у Вінниці кілька сотень студентів медичного університету прийшли попрощатися із студентом Сергієм Бутенком. Хлопець помер від ускладнень кору – корової пневмонії 9 лютого.
Хлопець навчався на лікувальній справі, на другому курсі.

«Ми жили разом в одному гуртожитку, його кімната була навпроти моєї. За весь час, коли я його знаю, він завжди був дуже щирий та добрий. Перед тим, як він мав захворіти, це було на початку навчання, ми стояли на вулиці і він поскаржився на погане самопочуття, що у нього температура, кидає в жар. Ми йому казали, щоб він стерігся, бо зараз епідемія кору, але так вийшло, що він також захворів.

Зараз нам сказали, що допускають до занять, лиш якщо зроблено щеплення в рік і шість років. Потрібно нести в медпункт довідку, а якщо немає щеплення, то в медпункті зроблять», – розповідає подруга Сергія, Ангеліна Ротар.

В лікарні Сергій перебував з 4-го січня. Спочатку з діагнозом – мононуклеоз. На фоні зниженого імунітету, хлопець захворів на кір, що дало ускладнення на легені та призвело до смерті. Батькам хлопця фінансово допомагали друзі та студенти, оскільки лікування було досить дороговартісним.

«Абсолютно усіх студентів зараз обстежили і також була вибрана медична документація із щепленнями наших студентів. Зараз стоїть питання про те, щоб рекомендувати включити карту щеплень всіх абітурієнтів з наступного року, для того, щоб вона була обов’язковим документом при вступі до університету. Власне, від батьків Сергія є офіційна довідка про те, що він був щеплений, при чому двічі. Питання в тому, яка була специфічна реакція організму цього хлопця, якої вона була якості – про це ми вже ніколи не дізнаємось», – зазначила прес-секретарка університету, Вікторія Родінкова.

Читайте також  У Кабміні забракували утворення 10-ти об'єднаних громад Прикарпаття

Ректор університету зазначив, що наразі більше 60 студентів хворі на кір. Щеплено 92% студентів. Всі вони проходять через кафедру спеціалістів інфекційних хворіб. Від рівня важкості, вони знаходяться або на станціонарі, або лікуються самостійно. Також вакцинуватися можна студентам одразу в медпункті університету.

В медуніверситеті ввели додаткові канікули для того, щоб попередити передачу інфекції. Також повністю скасовано лекції.

Поховають хлопця 13 лютого на Тисмениччині, Івано-Франківської області, звідки він родом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.