“Член виборчкому” на псевдореферендумі найманців РФ на Луганщині отримав 5 років умовно, – прокуратура

На Луганщині засуджено до 5 років умовно жителя Новопсковського району за участь в організації і проведенні так званого “референдуму” щодо підтримки “Акту про державну самостійність” ЛНР “навесні 2014 р

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області та прес-служба суду, яка зазначає, що викрили зловмисника працівники спецслужби з Прикарпаття.

“Новопсковський районний суд Луганської області виніс вирок жителю Новопсковського району, який звинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у скоєнні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України в порушення порядку, встановленого Конституцією України. Публічним звинуваченням, яке підтримувала прокуратура Луганської області, надано достатньо доказів того, що в травні 2014 р вказана особа надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні незаконного “референдуму” щодо підтримки “Акту про державну самостійність” ЛНР ” на території с. Закотне Новопсковського району “, – йдеться в повідомленні.

“Так, чоловік разом з іншою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, принесли столи і стільці в приміщення сільського клубу, де облаштували так звану” дільничну виборчу комісію “. При проведенні незаконного” референдуму “громадянин України виконував функції” члена виборчої комісії “, зокрема здійснював облік осіб, які брали участь в” голосуванні “, а по завершенню незаконного “референдуму “передав цей список” голові ділянки “. Крім того, напередодні псевдореферендуму обвинувачений запрошував місцевих мешканців взяти участь в “голосуванні”, – розповіли в прокуратурі.

“З огляду на визнання своєї вини у вчиненні вказаного кримінального злочину, щире розкаяння, активне сприяння розкриттю злочину та викриття інших співучасників, між зазначеною особою та прокурором укладено угоду про визнання винуватості. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки “, – повідомили в відомстві.

Читайте також  На Прикарпатті донька вбила батька сокирою - після скоєного залишила помирати на підлозі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: