Українцям розповіли про нові строки подачі показання лічильників: жити стане трішки легше

Українці знають, що показання лічильників холодної та гарячої води приймаються комунальними службами з 1 по 10 число кожного місяця.

Проте тепер терміни подачі збільшилися.

Відзначається, що передача показань лічильника відтепер можлива з 5 числа і до кінця поточного місяця. Адже саме у цей період відбувається оновлення баз та формування платіжок.

Варто відзначити, що водоканалі додали, що показання лічильника насамперед необхідні доя формування точних платідок за водопостачання.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні у II кварталі 2019 року очікується підвищення тарифів на газ для населення. Це робиться згідно з угодою з Міжнародним валютним фондом.

Другий етап подорожчання газу буде в травні по закінченні опалювального сезону.

У цілому в 2019 році адміністративно регульовані ціни зростуть на 13,6%. Перегляд їх темпів зростання пов’язаний з перенесенням підвищення цін на централізоване опалення і гарячу воду на січень 2019 року з грудня 2018-го.

Зростання адміністративних цін в середньостроковій перспективі буде сповільнюватися до 10% у 2021 році.

Також в Україні внесено зміни в норми споживання блакитного палива господарствам, які не мають лічильників. Для населення встановлено тариф із розрахунку 3,29 кубометрів газу на людину, згідно з останнім рішенням уряду.

Крім того варто відзначити, що киянам по-новому будуть розприділяти комунальні послуги.

Як повідомляють представники “Київводоканалу”, система працюватиме наступним чином: у будинках, де всі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно обсягу споживання.

Де частина приміщень без лічильників, він розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно кількості осіб, які фактично користуються послугами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.