Туристи завезли в Україну рідкісну інфекційну хворобу: “загрожує летальний результат”

Туристи завезли в Україну рідкісну інфекційну хворобу: “загрожує летальний результат”.

Двоє туристів з Києва, які відпочивали в Таїланді, повернулися додому зі страшним вірусом. На курорті вони підхопили лихоманки Чікунгунья, яка в разі запізнілої реакції може призвести до летального результату.

Захворювання поширене переважно в Африці, Азії (Філіппіни, Малайзія, Таїланд, Камбоджа, Пакистан, Південна Індія) і не характерне для України.

Клінічний перебіг хвороби і симптоми: підвищення температури, головний біль, біль в спині і суглобах, може бути висипання. Тяжкість перебігу хвороби середня, в рідкісних випадках можливі ускладнення у вигляді менінгоенцефалітів, ендокардитів або навіть летальний результат.

Джерелами збудника в природі є мавпи і деякі інші тварини, а також хворі люди. Збудник передається через укуси комарів. Тим, хто планує поїздки в зазначені країни, слід пам’ятати, що основним заходом запобігання захворювання є захист від укусів комарів і москітів.

Хворі лікувалися в Олександрівській клінічній лікарні в грудні. Їх виписали з діагнозами “гостра вірусна інфекція неуточнена” і “гостра вірусна інфекція, малярія”. Після отримання результатів лабораторних аналізів, обидва діагнози змінили на «хвороба, викликана вірусом Чікунгунья». Туристи підхопили захворювання через укуси комарів в Таїланді, де вони відпочивали до початку розвитку хвороби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.