Люди після 40 років повинні працювати 3 дні на тиждень

Люди не люблять визнавати це, але чим старше ми стаємо, тим більше втрачаємо спритність. З віком приходить мудрість, але здатність фокусуватися і запам’ятовувати речі починає знижуватися. Згодом люди втрачають швидкість реакцій.

Вчені з Мельбурна довели, що робота до 30 годин в тиждень хороша для когнітивної функції розвитку людини, але призводить до зниження продуктивності.

У дослідженні взяло участь 3500 жінок та 3000 чоловіків, яким було більше 40 років. Випробовувані брали участь в тестах когнітивних функцій під контролем вчених.

Дослідження показало: люди, які працювали більше 55 годин на тиждень, мали більший когнітивний спад, ніж ті, хто взагалі не працював.

Автор тесту, професор Колін Маккензі, сказав, що в ньому містяться різні елементи, які демонструють здатність учасників читати слова вголос, зіставляти букви і цифри в тестах швидкості і рахувати.

Деяка ступінь інтелектуального стимулювання хороша в старшому віці, наприклад, при вирішенні головоломок і кросвордів, але надмірна стимуляція має протилежний ефект.

Професор Маккензі сказав, що багато країн обговорюють питання про підвищення пенсійного віку, який змушує людей працювати довше. Він каже, що важливо зменшувати робочі дні в тиждень до 3 днів.

Він каже, що існує тонка грань між підтримкою активності мозку і занадто великим його перевантаженням , що викликає стрес і має інші негативні наслідки. Маккензі вважає, що кращим рішенням для людей старше 40 років є робота на неповний робочий день. Таким чином, вони будуть досить стимулювати мозок, але не будуть надто виснажені.

Маккензі пропонує людям знайти баланс у своєму житті, а не перевтомлювати себе, коли їм більше 40 років . Він вважає, що це може мати вирішальний вплив на загальний стан здоров’я.

Читайте також  Хочете жити щасливо – ніколи не давайте другий шанс своїм чоловікам! Після розлучення я цей урок засвоїла назавжди

Пам’ятайте, що гроші важливі, але це не найважливіша річ у житті. Ніхто не хоче озиратися на своє життя, щоб пам’ятати, що весь час проводив на роботі. Існують більш важливі речі, наприклад, проводити час з друзями та родиною. Не ставтеся до роботи занадто серйозно і знайдіть час, щоб створити дивовижні спогади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.