СТЕК: 80% будинкових тепломереж у Франківську, що знаходяться на балансі КП «ЄРЦ», в аварійному стані

Фахівці СТЕК стурбовані аварійним станом внутрішньобудинкових тепломереж будинків, що знаходяться на балансі КП «ЄРЦ». На думку тепловиків, якщо балансоутримувач і надалі так халатно ставитиметься до їх обслуговування, у Івано-Франківську може настати комунальний колапс.

1

Працівники ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», які нещодавно розпочали встановлювати будинкові лічильники тепла, зіштовхнулися з ситуацією, коли у 80% будинків елеваторні вузли в аварійному стані. Для розуміння, елеваторний вузол – це обладнання, через яке теплоносій потрапляє у внутрішньобудинкові мережі, воно знаходиться у підвалі будинку.

«Вчора ми проводили роботи на Коновальця, 101 та Бандери, 69 – розповідає заступник директора СТЕК Михайло Карабін. – В обох випадках для того, щоб встановити лічильник, ми мусили ремонтувати елеваторні вузли, обладнання просто розвалювалося в руках, аналогічна ситуація у більшості будинків до яких ми подаємо тепло. У кількох будинках через критичний стан мереж нам довелося відмовитися від встановлення лічильників, оскільки це було технічно неможливо».

У СТЕК вкотре нагадують, що вартість обслуговування внутрішньобудинкових мереж закладена у квартплату, яку люди щомісяця сплачують КП «ЄРЦ».

«Труби в підвалах тримаються на чесному слові, з кожним роком ситуація погіршується, – додають у теплокомпанії. – Сподіваємося, що нова міська влада зверне увагу на цю проблему і, на відміну від попередника, не буде займатися популізмом»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: