Ваші діти не найпопулярніші в школі? Батьки можуть видихнути з полегшенням

Старша школа може бути дуже жорстокою з дітьми, які не “вписуються” в своє оточення. Але якщо ви вважаєте, що тільки буллінг і соціальна ізоляція завжди позначаються катастрофічно на дітях, рекомендуємо простежити за подальшою долею капітана шкільної футбольної команди або головною «паскудною» дівчиною в школі після того, як вони закінчать навчання.

Вчені вважають, що несправедливість, що панує між дітьми у стінах шкіл, повинна турбувати якраз тих батьків, чиї діти є шкільними «королем» або «королевою».

Небезпеки, які таїть погоня за популярністю

Що насправді робить дитину «крутою» в школі? Найпопулярніших підлітків далеко не завжди можна назвати врівноваженими і добрими, иими, що ведуть осмислений спосіб життя. Вони ходять на вечірки, занадто рано починають стосунки з протилежною статтю і псують життя оточуючим. Хіба такі люди досягають успіхів у житті?

Особистий досвід і наукові факти підказують, що ні. Нещодавно проводилося дослідження, учасниками якого стали 183 школярі підліткового віку. Тривалість дослідження склала майже 10 років, починаючи з старшої школи і закінчуючи досягненням учасниками 22-річного віку.

Результати показали, що «круті» хлопці в підсумку виявилися менш соціально адаптованими, ніж їхні непопулярні однолітки. А ще дуже великий відсоток членів колишньої «шкільної еліти» впали в наркотичну залежність і почали порушувати закон.

Автор дослідження Джозеф П. Аллен каже: «Виходить, що з часом« крута»поведінка раніше популярних в школі підлітків в майбутньому призводить до їх потреби зберегти колишню популярність і виглядати ще «крутіше». Такі діти можуть перетворитися в злочинців з алко- та наркотичною залежністю ».

Навіть найвідданіші шанувальники колишньої шкільної зірки незабаром починають розуміти, що подібна поведінка зовсім не є прикладом для наслідування.

Уроки для дорослих

Читайте також  “Діагностували перелом черепа”: Через необережність батьків постраждала 2-тижнева дівчинка

Описане дослідження може послужити розрадою для підлітків (і їх стурбованих батьків), які в даний момент проходять через всі випробування «вогнем» старшої школи. А ще це відмінний урок для тих, хто закінчив школу багато років назад.

Роботи психолога і письменника Мітча Прінстейна з Єльського університету говорять про те, що багато дорослих досить довго не можуть оговтатися від психологічних травм своєї юності, продовжуючи і далі ганятися за «популярністю» (мається на увазі авторитет і соціальний статус).

Наприклад, зверніть увагу на всіх тих, хто на своїй сторінці в соціальній мережі так відчайдушно намагається справити враження самого крутого хлопця в місті.

Дорослішаючи, ми встаємо перед вибором: навчитися отримувати симпатію інших природним чином або докладати будь-які зусилля, щоб добитися кращого положення в суспільстві. Через постійно зростаючу кількості різноманітних платформ (ТВ, соціальні мережі і т.д.) це рішення дається все складніше.

Якщо говорити більш конкретно, то наша зосередженість на швидкому завоюванні авторитету у оточуючих сьогодні досягла свого піку. Прінстейн бачить в цьому серйозну проблему, тому що набуття більш високого статусу призводить до подальшого зростання агресії, появі залежностей, ненависті і відчаю.

Висновок

Наука доводить, що якщо людина продовжує гнатися за популярністю після закінчення школи, в кінцевому підсумку це зробить її нещасним і відразливим.

Чи є альтернатива? Десятиліття наукових досліджень дозволяють зробити досить однозначний висновок – необхідно зосередитися на значущих відносинах і просто приносити людям користь. Так, в цьому немає нічого крутого, але це безперечно зробить вас щасливими.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.