Ікона впала – поганий знак: про що свідчить падіння ікони і що про це каже церква

З будинком пов’язано величезна кількість народних прикмет, що попереджають домочадців про майбутні події і небезпеки, які за ними підуть. До числа таких відноситься прикмета про ікону, яка впала.

До чого падає ікона

Багатьох може насторожити, коли безпричинно впала ікона. Згідно з повір’ям, що впав образ – це особливе застереження, на яке необхідно звернути увагу. Існує кілька прикмет, що пояснюють причини, за якими падає святий лик. Джерело.

Ікона впала і вщент розбилася – чекайте біди. Найчастіше прикмета попереджає про хворобу, особливо якщо в будинку живе літня або слабка здоров’ям людина.

Впасти образ може і до неприємностей, нещасть в житті. Зазвичай ікона падає, коли вдома нікого немає.

Якщо вірити іншому повір’ю, то образ, який впав сигналізує про те, що в будинку орудує нечиста сила. Зазвичай падає ікона в тому місці, де знаходиться згусток негативної енергетики. В цьому випадку необхідно очистити простір від негативу за допомогою церковної свічки.

Ікона впала горілиць – людина перестала турбуватися про свою душу, зробила щось погане, згрішила, образила Господа. Рекомендується відвідати церкву і покаятися в скоєному. В іншому випадку можна накликати біду і відвернути від себе милість Божу.

Ікона впала перед важливою справою або дорогою – недоброзичливці промишляють за спиною, заздрісники затівають щось недобре, хочуть нашкодити, обдурити, зруйнувати життя.

Ікона, яка впала вночі, повідомляє про те, що людину долають погані думки, протиприродні бажання, піддавшись яким вона прирече себе на нещастя. Необхідно переосмислити все, що ви зробили раніше і плануєте зробити в майбутньому.

Виявили на підлозі богородичний образ – час подумати про своє здоров’я і не вирушати в довгий шлях – можна не повернутися.

Читайте також  9 помилкових цінностей, які нав’язує нам сучасне суспільство

Якщо впала ікона Миколи Угодника – незабаром настануть зміни, які кардинально змінять життя.

Якщо впав образ Матронушки – важкі випробування, які вдасться подолати.

Лик Спасителя вказує на необхідність закінчити те, що було розпочато раніше, інакше прийдуть проблеми з грошима або здоров’ям.

Негаразди в сім’ї і хвороби рідних передрікає образ Ксенії Петербурзької, особливо якщо ікона зірвалася з верхньої полиці.

Якщо ікона висіла на стіні і впала з неї, прийшла пора задуматися про своє призначення, знайти сенс життя.

Ікона майже впала, але вам вдалося її зловити – чекайте добрих новин і подій, які обов’язково змінять життя на краще.

Думка священнослужителів про ікони, які падають

Церковнослужителі вважають це марновірство, відлунням язичництва і радять не думати відразу про щось погане, а постаратися налаштуватися на добрий лад і згадати, коли востаннє ви були в храмі. Якщо у вашому будинку впала ікона – підійміть її і прочитайте молитву, адже щира молитва зцілює душу і освячує будинок.

Коли впав образ, на думку священиків, – всього лише божественне нагадування про те, що важливо думати про світле і духовне, прагнути до Господа і жити по його заповітам.

Священнослужителі наполегливо рекомендують кріпити ікони правильно, щоб вони не падали і не лякали вас цим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.