У строгих матерів виростають кращі діти. Ось чому це дійсно правда

У строгих мам діти стають більш успішними. Експерти кажуть, що постійне невдоволення батьків і спроби зробити дитину ідеальною витримати нелегко. Але після такого виховання діти часто дякують своїм матерям за це.

Еріка Рассон, професор з Університету Ессекса, провела дослідження, яке показало, що у сильних матерів виростають успішні діти.
І навпаки – у успішних людей були дуже вимогливі матері.

Дослідження засноване на опитуванні більше 15 000 дітей у віці 13-14 років у період з 2004 по 2010 рік.

Еріка Рассон повідомила:

«Це дослідження вивчало саме ставлення до вищої освіти. Цього вимагають від дітей більшість батьків, особливо мами».

У дітей, матері яких покладали великі надії, набагато більше впевненості в собі й наполегливості.

Результати дослідження показали, що у дочок, у яких були дуже наполегливі матері, що на 4% менше шансів завагітніти достроково.

Діти, у яких були настирливі матері, також з більшою ймовірністю закінчували коледж і отримували хорошу роботу. Це може здатися нереальним, але у вимогливих і строгих матерів діти ставали успішними.

Рассон пояснила:

«У багатьох випадках ми досягаємо успіхів, роблячи те, що вважаємо найбільш зручним для нас, навіть якщо це йде проти волі наших батьків. Але як би ми не старалися уникати наших батьків, будь-які їх рекомендації впливають на прийняті нами рішення. Однак ми вважаємо, що все вирішуємо самі».

Більшість дітей вважають суворих матерів своїми ворогами. Іноді здається, що вони роблять життя малюка схожим на пекло. Але коли дитина дорослішає, вона дякує свою мамі за це.

Дитина зможе зрозуміти й оцінити всі її зусилля, спрямовані на те, щоб зробити її сильніше. І ймовірно, передасть ту ж схему наступному поколінню.

Читайте також  Олена Кравець вперше показала своїх двійнят, фанати в захваті

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.