Бойовий корабель США увійшов в порт Одеси: фото

Ракетний есмінець Військово-Морських Сил США USS Donald Cook вранці 25 лютого увійшов в Одеський морський торговий порт. Корабель пробуде в Одесі три дні – до 27 лютого включно.

Есмінець Donald Cook увійшов у Чорне море ще 19 лютого, і весь цей час був у відкритому морі. Він пришвартувався біля 16-го причалу Морського вокзалу Одеси, пише “Думская”.

Бойовий корабель прибув в Україну, щоб зміцнити взаємодії с партнерами по НАТО та “провести операції із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність у цьому регіоні”.

Есмінець вже встиг взяти участь у навчаннях військово-морських сил Туреччини, і схожі проведе з кораблями ВМС України.

Ракетний есмінець США увійшов в порт Одеси

В Одесу зайшов бойовий корабель США

Що відомо про американський есмінець USS Donald Cook?Корабель попрямував в Чорне море через протоку Дарданелли для проведення операцій по забезпеченню безпеки і зміцненню регіональної стабільності спільно з союзниками по НАТО і партнерами в регіоні. Donald Cook є ескадреним міноносцем четвертого покоління, основною зброєю якого є керовані крилаті ракети “Томагавк” зі здатністю нести ядерні заряди.

Напередодні в акваторію Чорного моря увійшли два кораблі НАТО – плавбаза військово-морських сил Німеччини Werra та мінний тральщик ВМС Туреччини Akcakoca. Обидва судна входять до складу Другої постійної протимінної групи НАТО.

Для чого кораблі НАТО увійшли в Чорне море?Група кораблів НАТО увійдуть в Чорне море для проведення спільних навчань з українськими військовими. Це стане складовою нарощування присутності сил НАТО в регіоні та підтримкою України від союзників. У 2019 році майже щомісяця постійні угрупування кораблів Альянсу будуть заходити до українських портів. Також особлива увага партнерів буде спрямована на допомогу військовим та повітряним силам України.

Читайте також  Суд скасував штраф для "Інтера" за слова про заміну назв вулиць "іменами фашистських злочинців"

“Операції корабля в Чорному морі зміцнять взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО і продемонструють колективну рішучість щодо забезпечення безпеки в Чорному морі в рамках операції” Атлантична рішучість “, – говорилося в повідомленні 6-го флоту після заходу есмінця в Чорне море.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.