Добу шукають туристів, котрі заблукали в районі Говерли

І знову пошукові роботи. Наразі рятувальники двох гірських пошуково-рятувальних ідуть на допомогу двом туристам з Києва (хлопець та дівчина), що заблукали під час проходження туристичного маршруту в районі гори Говерла.

Учора, 26 лютого, о 20:50 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшла інформація, що в районі гори Говерла Рахівського району під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир на місцевості та заблукали двоє туристів (чоловік та жінка). Про це рятувальників повідомили поліцейські до яких за номером 102 і звернулись туристи. Далі рятувальники у телефонному режимі дізнались в потерпілих про орієнтовні координати їхнього місця знаходження. Також вони розповіли, що сильний вітер здув у них палатку і вони викопали заглиблення в снігу й чекають на допомогу.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві групи: одна із фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів, а інша із ГПРВ с. Лазещина. Усього в пошуково-рятувальній операції, яка тривала цілу ніч, а зараз продовжується, бере участь 11 чоловік та дві одиниці спецтехніки. Надзвичаники рухаються у двох напрямках: зі сторони с. Богдан та с. Лазещина Рахівського району.

Пошуково-рятувальні роботи утруднюються через дуже погані погодні умови: в горах іде сильний сніг, погана видимість та сильний вітер. На щастя, з потерпілими є зв’язок.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.