Митники перехопили посилку із 5,5 кг речовини для синтезу наркотиків, що прямувала до Калуша

Мешканця Калуського району підозрюють у контрабандному переміщенні прекурсору фенілнітропропен за допомогою міжнародного поштового відправлення.

Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду, інформує Курс.

Уродженець села Мостище Калуського району разом зі своїм невстановленим спільником організував контрабандне переміщення за допомогою міжнародного поштового відправлення через компанію “TNT” прекурсору фенілнітропропен з Китаю в Україну в особливо великому розмірі.

Наприкінці січня цього року з Китаю відправлено міжнародне поштове відправлення до міста Калуш. За результатами проведеного експертного дослідження працівники ДФС встановили, що речовиною у вказаному міжнародному відправленні є прекурсор фенілнітропропен який згідно з “Переліком наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів” віднесений до прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно яких встановлюються заходи контролю.

Ця речовина використовується для синтезу амфетаміну. Загальна вага речовини у посилці — приблизно 5,5 кг. Зараз відправлення перебуває у Києві в розпорядженні ВМО №2 митного посту Спеціалізований Київської митниці ДФС ТОВ “ТНТ Україна”.

За клопотанням слідчих УСБУ в Івано-Франківській області, суд надав їм дозвіл на вилучення речовини з митниці для проведення експертиз.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.