Загнали нас в далеке минуле, – Садовий про скасування статті за незаконне збагачення

Про скасування статті за незаконне збагачення, помилку у декларації та імпічмент від Тимошенко – в ефірі 24 каналу розповів мер Львова та кандидат у президенти Андрій Садовий.

Про скасування статті за незаконне збагачення
– Конституційний суд зробили річ (про скасування статті за незаконне збагачення, – 24 канал), яка дуже шкідлива для іміджу нашої держави, адже заганяє нас в далеке минуле.

Наше право повністю дорівнює праву, яке було у Радянському Союзі. А ми хочемо бути там, де є Англія, Франція, США. Однак це зовсім інші підходи.

– До прикладу, Львові принцип публічного правління, якщо ти щось зробив неправильно, то люди просто прийдуть в мерію і тебе викинуть з кабінету. А в країні є таке очікування, що влада добра і вона має творити чудеса.

– Погляньмо, скільки у світі є відставок міністрів, прем’єрів, коли їх підозрюють у найдрібніших злочинах, то вони автоматично йдуть у відставку. Вони доводять свою невинуватість. А в нас хіба хтось йде у відставку? Ні. Вони міцно тримаються за свої посади, тому що злодійство. Неможливо побороти корупцію в країні, якщо її очолює керівництво країни, у цьому випадку президент.

Відео: Андрій Садовий іде у президенти, ключові цитати політика

Про помилку у декларації
– У “Самопомочі” є дуже багато претензій з контролюючих органів, які стосуються 5, 10, 20 гривень, а після вже порушуються справи. Що цікаво, порушуються справи тоді, коли наші колеги самі виявляють цю помилку і подають додаткову інформацію. А коли крадуть на сотні мільйонів, то все спокійно, все чесно. Це не простий час.

Мене перевіряють зранку до вечора кожного дня. Моє життя – це життя в акваріумі. Я працюю мером Львова 13 років і перевіряють зі всіх боків. До прикладу, нині у Львові працює фінінспекція. 60 людей вже третій місяць все перевертають. Такого не було ще в жодному місті нашої країни. Тобто вони всі риють компромат на Садового.

Читайте також  Фахівці розповіли, коли потрібно починати займатися сексом

Про імпічмент від Тимошенко
– Треба, щоб президент був підзвітний українським громадянам. Якщо людина прийшла до влади, і з тих чи інших причин, не виконує свої функції, то треба з нею прощатися і обирати наступного. Так працює система в цілому світі.

– Ініціатива від Тимошенко імпічменту Порошенку – це їхня боротьба. Цю сторінку минулого треба перегорнути та йти далі. Юлія Тимошенко вже булла при минулій владі.

Чому Тимошенко оголосила Порошенку імпічмент? Своє бажання оголосили імпічмент Порошенку Тимошенко пояснила тим, що президент нібито скоїв державну зраду, сприяє ворогу та торгує з окупантом. Причиною ініціативи Тимошенко стало журналістське розслідування щодо корупційних схем в “Укроборонпромі”, до яких причетне найближче оточення Порошенка. Тож 26 лютого нардепи почали збирати підписи за імпічмент президента.

Чи можливий в Україні імпічмент президента?
Конституція України передбачає можливість проведення імпічменту. Для цього потрібно зробити такі кроки:
1. Народні депутати мають зібрати щонайменше 300 підписів на підтримку імпічменту.
2. Створити слідчу комісію, яка має підтвердити державну зраду або інший кримінальний злочин.
3. Усі матеріали відправити до Конституційного суду.
4. Якщо суд виявить підстави для відставки, то за це рішення має проголосувати вже щонайменше 338 депутатів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.