Замість сприяння обороні держави – черговий дерибан землі?

Громадські активісти виявили у Франківську чергові порушення чинного законодавства у вигляді дерибану земельних ділянок державної власності, на яких ненажерливі забудовники споруджують об’єкти нерухомості.

На цей раз встановлено, що посадовці Івано-Франківської обласної організації Товариства сприяння обороні України (далі – ТСОУ), Івано-Франківської автомобільної школи, Івано-Франківського міського спортивно-технічного клубу уклали із ТОВ «ЛКМ-Інвест» договори міни нерухомого майна, яке знаходиться по вул. Мазепи, 144 в Івано-Франківську (посвідчені приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу Милитчук М.М. 27.10.2011 року за реєстровими №№ 340, 335 і 346 та зареєстрованими в Державному реєстрі правочинів за №№ 4708945, 4709134, 4711483).

Вказане вчинене позаприватизаційним шляхом, у порушення положень ст. 1 Закону України «Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України», ст. 4 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» та Постанови Верховної Ради України від 10.04.1992 № 2268-ХІІ «Про майнові комплекси та фінансові ресурси громадських організацій колишнього Союзу РСР, розташовані на території України» на користь ТОВ «ЛКМ-Інвест», так як майнові об’єкти, які перебували в користуванні ДТСААФ Української РСР і ТСОУ, є державною власністю України.

Натомість, ТОВ «ЛКМ-Інвест» не передало Івано-Франківській обласній організації ТСОУ жодного об’єкту.

У свою чергу, ТОВ «ЛКМ-Інвест», маючи у приватній власності об’єкти нерухомості, безальтернативно отримало в оренду землю під ними площею понад 1 гектар. В подальшому ТОВ отримало в Департаменті архітектури, містобудування та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради містобудівні умови та обмеження на будівництво ймовірно елітних багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, що станом на даний час державою проводиться на Сході України Антитерористична операція, із численними жертвами та важкопораненими серед військовослужбовців і мирного населення.

Чи на часі передавати структурою, котра покликана сприяти обороні держави, а саме Товариством сприяння обороні України, майна та землі сумнівній юридичній особі?

На скільки вказані вчинки відповідають чинному законодавству, меті створення та діяльності ТСО України та людській моралі?

Джерела – https://tuexpert.com.ua/

– http://pobudovano.com.ua/

– http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: