“Демократія коштує нам тисячі життів”: Комаровський РІЗКО висловився про вакцинацію

Комаровський розповів, що від початку року на кір захворіли близько 20 тисяч українців.

Доктор Комаровський висловився за вакцинацію українців від кору і грипу. У Дніпрі відомий педіатр, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії і телеведучий на прес-конференції звернувся до батьків і наголосив, що їх діти найпотрібніші саме їм, і що за здоров’я дитини насамперед відповідальні самі батьки. Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі ресурсу “Інформатор”.

Експерт прокоментував аномально високу захворюваністю на кір у дітей цьому році в Україні. Він заявив, що можливість впливати на здоров’я дітей у самих батьків набагато більша, ніж у педіатрів та всіляких фондів.
Комаровський зазначив, що сучасні вакцини набагато ефективніші за старі, які “навіть поряд не стоять” з нинішніми.

При тому, що в 1982 році, коли він навчався на 5-му курсі медінституту, то на курсі дитячих інфекційних хвороб йому не могли показати пацієнта з кором.

На переконання відомого педіатра, сьогодні дуже важливі вакцинальна кампанія і позиція ЗМІ, яка не змінювалася до тих пір, коли людии не почали вмирати через кір.

Демократія коштує нам тисячі життів: Комаровський різко висловився про вакцинацію

Ілюстративне фото: кір (з відкритих джерел)

“Тому потрібно перестати жаліти наших глядачів, потрібно чергувати в інфекційних лікарнях і показувати, які страждання відчувають діти з кором, тому що багато вважають, що це якась легка болячечка, яка зараз пройде”, – сказав Комаровський.

Він розповів, що до появи антибіотиків від кору помирало 1-2 % дітей, після появи – 1-2 на тисячу.
“Цифри все одно страшні, тому потрібно перестати гратися в демократію, потрібно захищати дітей… Ось ця демократія коштує нам тисячі життів”, – наголосив Комаровський.

Читайте також  На Полтавщині 8-річний малюк всю ніч блукав у лісі, кликав на допомогу, але його ніхто не чув

Також він висловив переконання, що не можуть люди знати або вирішувати професійні питання – і таким чином легковажно відмахуватися від вакцинації дітей, що може призвести до дуже плачевних наслідків.

Він також вказав на “абсолютно принизливе і злиденне становище” в якому опинилися лікарі, тому що неможливо уявити, щоб лікар де-небуть в цивілізованій країні продав довідку про вакцинацію.

“Найсумніше, як мені здається, що ми просто вимиваємо інтелектуальний потенціал країни”, – додав він.

Також Комаровський висловився за введення страхування від ускладнення вакцинації.

Говорячи про грип, педіатр зізнався, що з 2000 року прищеплюється європейськими вакцинами, і з тих пір не хворіє.

Доктор Комаровський заявив, що в його клініці не приймають пацієнтів, які не хочуть щеплюватися.
“Хто не щеплена від грипу, той не може бути пацієнтом доктора Комаровського. Вибачте”, – сказав він.

Також успішний лікар нагадав, що найнебезпечніший грип для людей старше 60 років.

Нагадаємо, рівень захворюваності на кір досяг в Україні величезних масштабів. Основна причина – низький відсоток вакцинованих дітей. Часто батьки купують довідки про вакцинацію, але це не вберігає їх дітей від небезпечних для життя хвороб. З цього приводу Моз звернувся до батьків, які роблять фальшиві довідки про вакцинації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.