На Буковелі водій автобуса вкрав дитячу сумку з технікою і зняв з картки дитини 4000 гривень

Верховинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок чоловікові, який обікрав дитину, яка відпочивала у таборі «Артек-Буковель».

У матеріалах справи зазначено, що влітку 2018 року водій автобуса, перебуваючи на території ТК «Буковель» в с. Поляниця, знайшов на одному із сидінь в салоні автобуса забуту малолітнім потерпілим дитячу спортивну сумку марки «Sport», вартістю 180 гривень, таємно викрав її разом із майном батька малолітнього потерпілого: мобільний телефон марки «ASTRO А-242», екшен-камеру «Nomi full HD», зарядний пристрій до мобільного телефону марки «FERMI» і чоловічий шкіряний гаманець, у якому було 200 гривень.

Також в сумці була банківська карта Юніор «Приват Банку» зареєстрована на дитину.

Цього ж дня чоловік зателефонував з викраденого телефону марки «ASTRO А-242» за номером 3700 на мобільний додаток «Приват Банку» та змінив «Пін-код» до банківської карти і таємно викрав 4000 гривень з картки дитини. Внаслідок таких дій, обвинувачений заподіяв шкоди потерпілим викравши майно хлопчика на суму 180 грн та майно його батька на загальну суму 6800 гривень.

У суді водій пояснив, що як приватний підприємець, надавав послуги з перевезення на власному автобусі марки Neoplan різних груп дітей, які відпочивали в таборі «Артек-Буковель». Він возив групу дітей на г. Говерлу, та перед вечором повертався назад. Не далеко від табору, в с Поляниця, він здійснив вимушену зупинку, оскільки рухаючись під гору двигун автобуса закипів, а тому всі діти повиходили, а він став ремонтувати транспортний засіб. Через деякий час, до нього підійшли керівники групи: хлопець та дівчина, які повідомили про те, що один з дітей залишив в автобусі сумку та попросили дозволу оглянути салон автобуса. Він не заперечував, однак вони нічого не знайшли та пішли. Після того, як він відремонтував автобус, поїхав на стоянку, а десь через три години, під час прибирання в салоні автобуса знайшов дитячу сумку.

Читайте також  АЛЛО розігрує по 2022 гривні для 100 щасливчиків Новини компаній

Суд визнав його винним, та призначив покарання у вигляді штрафу. За злочин він має відшкодумати майнову шкоду в розмірі 5100 гривень та моральну шкоду в розмірі 7000 гривень, а всього в сумі 12100 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.