НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ ВІД ПРИКАРПАТТЯ РОЗПОВІВ, НА СКІЛЬКИ ЗБІЛЬШИЛАСЬ ЗАРПЛАТА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

Заробітна плата народних депутатів зросла з 6 109 грн до 14 125 гривень на місяць, що може знизити корупційні ризики під час здійснення депутатської діяльності.

derevjanko-rozpoviv-na-skilk_1202_s6

Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко в ефірі радіо “Голос столиці”, пише Фіртка із посиланням на прес-службу нардепа.

 

За словами нардепа, раніше зарплата народного депутата була 6109 грн на місяць, а на руки народні обранці отримували ще менше.

 

“Зараз зарплата 14 125 гривень і ще треба врахувати податок, який потрібно сплатити”, — повідомив нардеп.

 

Дерев’янко зазначив, що сума коштів, які виділяються на депутатську діяльність, раніше коливалась в межах 6-7 тисяч гривень, а зараз це 17 425 гривень.

 

Це ті кошти, які виділяються для того, щоб утримувати депутатські приймальні, оплачувати поштові видатки, оренду (якщо вона є), зв’язок і т.д“, — пояснив нардеп.

 

Найцікавіше те, що за ці кошти депутати не звітують офіційно перед Верховною Радою. Мій законопроект, який вже кілька років висить в парламенті, ніхто не хоче навіть ухвалювати. Мало би бути чітке звітування, де ці кошти депутат витрачає“, — підкреслив парламентар.

 

Я вважаю, що зарплата 6100 грн, яка була, абсолютно штовхає депутатів до якихось корупційних дій, тому, що за ці кошти неможливо здійснювати повноцінну роботу і бути незалежним”, — підкреслив Дерев’янко. 

 

14 тис. грн — це набагато краще звичайно. Але якщо говорити про активну роботу на окрузі, коли щотижня треба їздити по різних населених пунктах, робити багато різної роботи, звичайно цих коштів не вистачає і треба особисті кошти додавати, щоб це робити.

 

Читайте також  У "Нафтогазі" чекають провокацій від "Газпрому" через потужні морози

Якщо це дійсно робити, а не імітувати“, — розповів нардеп. Він вважає риторичним питання, чи є зарплата в 14 тис грн достатньою, щоб не допустити ніяких корупційних проявів.

 

Я думаю, що до кінця не є. Але в тому стані, в якому зараз є країна, коли мінімальні соціальні виплати становлять 1200-1300 гривен, звичайно на цьому етапі нема сенсу поки що про це говорити”, — зазначив Дерев’янко.

 

Він також додав, що його помічники, які отримують зарплату від Верховної Ради — це фахові юристи, які працюють щодня і займаються фаховою роботою.

 

говорить http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: