Суд у справі Корбана оголосив перерву до ранку 5 листопада

Фото УНІАН

Печерський районний суд Києва обиратиме міру запобіжного заходу лідеру партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Геннадію Корбану 5 листопада о 9.00.

Відповідне рішення зачитала головуюча суддя після перерви, яка тривала більше години.

“Враховуючи відсутність захисників у судовому засіданні розгляд клопотання призначається на 9.00 5 листопада для забезпечення присутності захисників”, – зазначила суддя.

Корбана було затримано в результаті спільної операції СБУ та Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

2 листопада Новозаводський райсуд Чернігова почав розгляд подання прокуратури про обрання Корбану запобіжного заходу.

Однак 3 листопада вранці співробітники СБУ вивезли Корбана із суду після того, як адвокати почали вимагати від конвоїрів звільнити лідера «УКРОПу», оскільки о 08.40 сплив 72-годинний термін його утримання. Потім стало відомо, що його вивезли в ІТУ СБУ у Києві.

У Генпрокуратурі того ж дня поінформували, що Корбан перебуває у Києві, і з ним проводяться процесуальні дії, однак не сказали, де саме. Також у відомстві заявили, що Корбана 3 листопада затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою без ухвали слідчого судді суду).

Джерело

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: