Учені назвали найкращий місяць для зачаття дитини

За словами вчених, найкращим часом для зачаття є грудень, а найгіршим – червень.
Дослідники з Індіанського університету у США знайшли взаємозв’язок між місяцем зачаття дитини та її здоров’ям під час народження. Вчені стверджують: найздоровішими народжуються діти, зачаті в грудні, а отримати проблеми зі здоров’ям більше за всіх ризикують зачаті в червні.

Результати роботи були представлені на конференції Annual meeting of the American Society for Reproductive Medicine in Baltimore.

Вчені проаналізували стан здоров’я під час народження понад 270 тисяч дітей, що з’явилися на світ у 2004-2009 роках. Результати роботи виявили наявність зв’язку між місяцем зачаття дитини і станом її здоров’я під час народження. Автори дослідження радять: найкращим часом для зачаття є грудень, а найгіршим – червень.

Виявлену закономірність дослідники пояснюють таким чином: у червні люди їдять більше овочів і фруктів, ніж у зимові місяці. Але замість позитивного ефекту, який овочі повинні справляти на здоров’я, вони, навпаки, отруюють організм пестицидами – саме це і може негативно відбиватися на здоров’ї жінки і, як наслідок, дитини.

А от якщо жінка завагітніла в грудні, то дитина з’явиться на світ у кінці літа – на початку осені наступного року, а це означає, що в останні місяці вагітності майбутня мати буде отримувати більше вітаміну D від сонячних променів. Вітамін D сприятливо позначається на здоров’ї майбутньої дитини, перешкоджаючи розвитку деяких вроджених захворювань.

Смертність жінок під час пологів скоротилася на 50% – ВООЗ

Втім, це пояснення є лише припущенням – поки дати точне обѓрунтування отриманим висновкам учені не можуть.

Нагадаємо, раніше вчені розробили тест крові, який дозволяє вказати на передчасні пологи.

Читайте також  400 слів, з якими ви будете розуміти 75% англійських текстів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.