РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ ПРОТИ УКРАЇНИ СТАЛА НАЙКРИВАВІШОЮ ЗА 100 РОКІВ

Під час круглого столу в Інституті Миру у Вашингтоні спецпредставник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер наголосив на необхідності миротворчої операції на Донбасі.

Своє рішення мотивував тим, що метою цивілізованого світу є відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, яку атакувала Росія.

«За роки російської агресії в Україні вбито більше людей, аніж під час Балканської війни, і найбільше внутрішньо переміщених осіб від часів Другої Світової. Ми всі повинні гарантувати безпеку у Європі і не повинні дозволити змінювати кордони інших держав. Нам необхідна миротворча операція», – наголосив Волкер.

Росія спочатку  не визнавала факт власної військової агресії. Лише 17 квітня 2014 року президент Росії Володимир Путін вперше публічно висловився, що в подіях у Криму брали участь російські військові. Пізніше стало відомо, що учасникам спецоперації давали медаль «За повернення Криму» (їх отримали як кадрові військові на чолі з Шойгу, так і кримінальні злочинці, які «відпрацьовували» скорочення тюремних термінів).

20 лютого 2014 року Росія здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі, грубо порушивши територіальну цілісність та суверенітет України.

Сьогодні Російська Федерація заперечує свою участь у подіях на Сході України. Хоча її участь там очевидна не лише для України, а й для всієї світової спільноти. Спецпредставник  США Волкер також зазначає:

«За нашою інформацією, російські офіцери обіймають там (на Сході України) керівні посади, російські контрактники воюють. Кремль постійно здійснює розвідку, однак продовжує стверджувати, що учасниками конфлікту є Україна та сепаратисти”

На сьогоднішній день загроза російської агресії для України реальна як ніколи. Для цього достатньо оцінити сучасний військовий потенціал карїни-агресора, систему управління військами, військову інфраструктуру в прикордонних з Україною регіонах і дислокацію військових угруповань на напрямках можливого удару по нашій території.

Читайте також  В Україні зростуть пенсії: у Пенсійному фонді зробили заяву щодо виплат

Катерина Солодка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: