Головним режисером франківського театру став іноземець

Вперше в Україні режисер з Франції буде працювати на штатній основі в Івано-Франківському театрі на посаді головного режисера.


Про це під час прес-конференції повідомив директор драмтеатру Ростислав Держипільський, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Держипільського, драмтеатр запрошує на роботу знаних акторів і режисерів.

“Завдання національного театру показувати, що найкращого на сьогодні є в країні. Театральне життя вирує не тільки у столиці. У нас мають бути представлені найкращі постановки”,- переконаний Держипільський.

Варто зауважити, що сьогодні головним режисером драмтеатру став режисер з Парижу Жюль Одрі. Режисер маж досвід успішної роботи в кількох театрах столиці Франції та в театрі міста Сан-Дені, задіяний у компанії “Future Noir”. Також він відомий акціями на підтримку Олега Сєнцова та українських політв’язнів.

“Я дуже люблю це місто. Коли побував тут на Порто Франко, то закохався і зрозумів, що хочу тут жити. Тут є атмосфера, душа, яку не зустрічав більше ніде. В цього театру є вагомий мистецький напрямок побудований на традиції та духовності, який мене надихає. Я буду шукати баланс між традицією і новими віяннями. Для мене сьогодні перший день в новому житті”, – пояснює Жюль.

Також за словами директора театру найближчим часом в театрі відбудеться три прем’єри:

– в квітні прем’єра вистави молодого режисера Назара Паніва “Розклад бажань” за твором “Станція”

– в травні запланована прем’єра вистави “Калігула” режисера Жюля Одрі

– в червні Андрій Кирильчук презентує “Продавця дощу”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.