Свавілля у пологовому будинку Івано-Франківська показали на всю Україну. ВІДЕО

В Україні вже давно стало традицією платити за “безкоштовні” пологи.

При чому платити не лише за них, а за все, що пов’язане з контактами вагітною жінки з лікарями. Проте чому пологи в державному пологовому в столиці коштують іноді дорожче, ніж в сусідніх країнах.

Щоб оформити картку у вас вимагатимуть гроші, щоб пройти УЗД, навіть в державній клініці на закупленому державою, тобто за наші податки, апараті з вас знову візьмуть гроші. Що вже й говорити про те, що як дійде справа до самих пологів, то з вас братимуть за все: від палати “підвищеного комфорту”, де буде не 4, а дві породіллі, до подяк лікарям, медсестрам, санітаркам та акушерам. Або запропонують “ол інклюзів” з благодійним внеском, який звичайно далеко не благодійний.

Так нещодавно правоохоронці затримали на гарячому під час передачі хабара в 2000 доларів старшу сестру Івано-Франківського перинатального центру за влаштування на роботу. 2000 тисячі доларів хабара вимагало керівництво Центру за влаштування на роботу на начебто мізерну зарплатню в державну клініку.

Не дивно, адже керує Івано-Франківським перинатальним центром Ігор Вакалюк, якого тричі звільняли із займаної посади, звинувачували в привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та виплаті заробітної плати лікарю, який не ходив на роботу. А знаєте, хто лікар, який отримував зарплатню, не працюючи? Дочка самого головного лікаря.

Прокуратура також порушувала кримінальну справу проти головного лікаря за те, що він виписував на потреби медичного закладу дорогі медпрепарати протипоказані для вживання у період вагітності та грудного годування. Пізніше, підлеглі йому лікарі робили відмітки у пацієнтських картках про призначення цих ліків породіллі, а, насправді, запаковані коробки з медикаментами потрапляли на стіл головного лікаря, який використовував їх на власний розсуд. Від кримінальної відповідальності Ігоря Вакалюка врятувало тільки те, що на момент порушення кримінальної справи, він уже не займав керівної посади, на яку пізніше поновився.

Читайте також  Водія, в якого відібрали права, увосьме зловили п'яним за кермом

Подробиці у сюжеті 24 каналу:

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.