У Франківську 14-річна ромка з новонародженим сином втекла з лікарні

3 березня 2019 року в службу у справах дітей надійшло повідомлення про те, що мати ромської національності без попередження медичного персоналу покинула заклад, в якому її новонароджений син перебував на стаціонарному лікуванні.


Встановлено, щодо вона разом з дитиною перебувала в орендованій квартирі та є уродженкою Тернопільської області.

З метою попередження та недопущення загрози життю та здоров’ю дитини працівниками служби у справах дітей спільно з дитячим педіатром МДКЛ, КНП «Муніципальна варта», відділом ювенальної превенції ВП ГУНП в Івано-Франківській області, міським центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді вирішено питання влаштування хлопчика в медичний заклад. Після лікування мати з дитиною повернуться за місцем постійного проживання.

З іншими мешканцями даного житла, які є уродженцями Закарпатської області проведено бесіду та попереджено про відповідальність за використання дітей при жебракуванні, перевірено документи щодо встановлення особи. Працівниками служби у справах дітей батькам запропоновано влаштувати дітей в заклад соціального захисту, однак, вони відмовились, мотивуючи тим, що повертаються до постійного місця проживання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.