В Україні подорожчало кабельне ТБ: скільки тепер знадобиться викласти з кишені за телебачення

Абонентська плата для користувачів за послуги телебачення виросла на 15-25% поголовно у всіх провайдерів.

Провайдери запевняють, що тарифи зростають через істотне підвищення плати за роялті українським телегрупам.

Мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами тепер не можуть бути нижче 56-70 грн в залежності від регіону.

В основному оператори піднімали ціни на початку року, але були також ті, хто відстрочив підняття до 1 лютого, а деякі і до 1 березня.

Наприклад, 1 лютого тарифи на послуги в Києві на 15-20% підняла компанія Воля, яка працює в 35 містах України. Зокрема підняли тарифи для найдешевших соціальних пакетів – з 80 гривень до 100 гривень на місяць. Хоча раніше ціна росла в основному на преміум-пакети.

У групі компаній, об’єднаних брендом Тріолан, тариф на ТВ-послугу виріс 1 січня – з 50 до 70 гривень на місяць.

Компанія Ланет 1 березня підняла на 10-15% тарифи в основному на послуги інтернет, а також на ТВ + інтернет. Провайдер аргументував це зростанням собівартості послуг.

Київський провайдер Pautina.NET підняв тарифи на ТВ-послугу 1 січня, назвавши причиною зростання цін на права з боку українських і закордонних телегруп.

Київський провайдер ЛокалНет, піднімаючи 1 січня тарифи на IPTV, також пояснював це зростанням відрахувань правовласникам.

«Одеська мультимедійна мережа», яка об’єднує провідних провайдерів міста, Сана плюс, Реноме, Реал ТБ, Центр ТВ і Елан, піднімаючи ціни 1 січня, нарікала на зростання цін саме українських телегруп: «Чергове підвищення тарифів медіагрупи – з 1 січня 2019 (тарифів на мовлення каналів в мережах провайдерів кабельного телебачення) закономірно призводить до підвищення вартості послуг для кінцевих користувачів».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.