Клімкін хоче видавати діаспорі українські паспорти

Зараз Україна втрачає тисячі українців, які могли б працювати тут, і не тільки в державних органах чи якійсь бюрократії, чи бізнесі, але й також створювати сучасну українську культуру.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що підтримує подвійне громадянство для українців діаспори.
Про це міністр повідомив у інтерв’ю на «Українське радіо».

На запитання ведучого програми про спрощену процедуру отримання громадянства в Україні чи набуття подвійного українцями, які проживають в інших країнах (і через історичні події в тому числі), Клімкін відповів, що виступає за подвійне громадянство.

«Я взагалі за подвійне громадянство для таких українців і послідовно за це виступаю. Я вважаю, що ми маємо просто прописати критерії. Звичайно, ми маємо до цього йти», – заявив він.

Також міністр зазначив, що зараз Україна втрачає тисячі українців, які могли б працювати тут, і не тільки в державних органах чи якійсь бюрократії, чи бізнесі, але й також створювати сучасну українську культуру.

Зазначимо, що у лютому 2019 року Клімкін розповів, що міністерство закордонних справ працює з деякими депутатами Верховної Ради над законопроектом про подвійне громадянство. Виключенням є лише українсько-російське.

Офіційно подвійне громадянство в Україні заборонено, але паспорти іноземних держав мають десятки тисяч українців.

Додамо, Клімкін заговорив про подвійне громадянство.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.