Міні-броварня, кафе і офіси: Що чекає на франківську пам’ятку після реставрації

Мешканці Івано-Франківська занепокоєні роботами, які ведуться на території колишнього солодового цеху пивзаводу.

????????????????????????????????????

Нещодавно Бліц-Інфо писав про те, що територію солодового цеху обгородили високим парканом і вивозять звідти будівельне сміття. Як виявилося, вантажівки вивозили залишки стародавнього бастіону і земляного валу. В самому ж приміщенні цеху жодні роботи не проводилися.

В березні минулого року тодішній головний архітектор міста Володимир Гайдар запевняв, що бачив проект реконструкції, який передбачає збереження всіх деталей пам’ятки і навіть відновлення башенки, що вже завалилась. Тому кореспондент Бліц-Інфо звернувся з запитом до департаменту архітектури щодо документації на початок робіт та інформації про подальшу долю приміщення.

Як повідомили в департаменті, містобудівні умови та обмеження видані на реставрацію та пристосування солодового цеху пивзаводу під заклад виготовлення і споживання пива “Станіславська броварня”.

Також в документах вказано обмеження і вимоги, яких повинні дотримуватися майстри під час будівельних робіт. Зокрема там йдеться, що всі роботи мають бути узгоджені з управліннями охорони культурної спадщини міста та області, адже споруда належить до об’єктів культурної спадщини державного значення.

Від виконавців робіт вимагається збереження історичного вигляду споруди з відновленням втрачених деталей фасаду, влаштування пандусів, облагородження прилеглої території.

Проте, варто також зауважити, що цільове призначення земельної ділянки вказано для реконструкції приміщень під міні-розливний цех пива, торгові та офісні приміщення. Цей факт є дуже цікавим, адже далі в документах прописано, що дозволена поверховість об’єкта будівництва 2-4 поверхи. Такі дані викликають побоювання, чи не спіткає солодовий цех доля пам’ятки архітектури на розі Чорновола-Січових стрільців?

2016-05-25-16-23-09-01

2016-05-25-16-28-44-01

2016-05-25-16-29-01-01

2016-05-25-16-29-20-01

2016-05-25-16-29-41-01

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.