За підпал трави – 40 тисяч штрафу

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає збільшення відповідальності за спалення трави листя. Так, якщо відповідне рішення підтримають – палії будуть змушені виплатити 40 тисяч гривень штрафу.

Як повідомляють у прес-службі ДСНС Рівненської області, навесні в області збільшилась кількість пожеж через підпал трави. Так, іноді лише за день рятувальникам доводилась гасити полум’я по 7-11 разів. При цьому, кожен з аналогічних викликів обходиться в десятки тисяч гривень.

Та громадяни продовжують нехтувати забороною. І хоч адміністративна відповідальність передбачає від 170 до 1500 гривень штрафу, люди продовжують розводити полум’я в екосистемах області. Ото ж, на думку ініціаторів, ведення більш жорстких санкцій змусить громадян більш свідомо ставитись до дотримання правопорядку.

Працівники ДСНС звертаються до громадян – якщо ви виявили паліїв листя чи сміття – відразу телефонуйте до поліції. Адже наслідки такого порушення можуть бути тяжкі: знищення ґрунтів, загибель тварин, а також загроза життю людини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.