На Прикарпатті установа мало не обрахувала споживачів на понад два мільйони

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звернувся суб’єкт господарювання, що надає послуги централізованого водопостачання та водовідведення, для здійснення позапланової перевірки прогнозованих планових тарифів.


У ході позапланової перевірки встановлено, що планові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які розраховано Підприємством не є економічно обґрунтованими, пише Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

А саме: завищено розмір статей в частині витрат на оплату праці, придбання реагентів для очищення та знезараження питної води та стічних вод, занижено обсяг реалізації послуг та без затвердженої в установленому порядку інвестиційної програми включено до тарифу рентабельність, чим порушено вимоги Порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, який затверджено постановою КМУ від 01.06.2011р. №869.

В результаті проведеного позапланового заходу державного нагляду тариф на послуги централізованого водопостачання зменшено на 7,31 грн/куб.м та на послуги централізованого водовідведення на 7,44 грн/куб.м.

Таким чином Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів в розрахунку на рік на суму 2 233 520 грн., в т.ч. попереджено зменшення фінансування з бюджету в частині субсидій та пільг на суму 446 704 грн.

За результатами здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) суб’єкту господарювання надано припис щодо усунення порушень порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Відповідно до відповіді на припис до органу місцевого самоврядування для встановлення тарифів буде поданий уточнений тариф на послуги з урахуванням вимог акту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.