Самогубство чи ворожа куля: загадкові обставини загибелі 19-річного франківця (ВІДЕО)

Загинув на передовій від кулі снайпери, а у свідоцтві про смерть написали неуважне поводження зі зброєю. В Івано-Франківськ здійнявся скандал, довкола обставин смерті загиблого на фронті 19-річного юнака Атрура Бурлаки, повідомляє ICTV.

Нагадаємо, сьогодні 26 березня, в Івано-Франківську на Алеї Слави похоронили 19-річного бійця АТО Артура Бурлаку, який загинув на Донбасі 22 березня.

Боєць був контрактником, служив на першій лінії зіткнення. Хлопець навіть збирався додому на ротацію, однак не встиг.

Старший лейтенант Віктор Попелюк розповідає, що коли юнак був у черговій зміні, зав’язався бій:

“Артур побіг до кулемета, почав працювати з ним, й або снайпер поцілив, що більш ймовірно, або так звана шальна куля “шальна куля””, – каже Віктор Попелюк.

Франківець помер на місці, а коли його привезли додому, рідних приголомшило свідоцтво про смерть, адже висновок був наступним: “Артур Бурлака загинув внаслідок необережного поводження зі зброєю, в результаті кульвого поранення в голову”.

Наразі військова прокуратура проводить розслідування за місцем ведення служби. Військовий комісар Івано-Франківська запевняє, що трактування попереднє, а рідні упевнені – такий висновок написали, через небажання виплачувати компенсацію за загиблого на передовій, а це понад 600 тисяч.

Детальніше, дивіться у сюжеті ICTV.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.