Ніколи не зупинялась на досягнутому: Пішла з життя відома актриса, заслужена артистка України

У середу, 27 березня, померла заслужена артистка України Зінаїда Цесаренко. Про це повідомили в театрі ім. Франко, де вона служила.

«Колектив театру з глибоким сумом сповіщає про перехід в інші світи талановитої Актриси, неймовірної Жінки, чуйної доброзичливої Людини, корифея театру, заслуженої артистки України Цесаренко Зінаїди Василівни», – пишуть колеги і висловлюють щире співчуття її рідним і близьким.

Український театральний критик і публіцист, заслужений журналіст України Олег Вергеліс так написав про Цесаренко:

«В день театру є радість. Але є і смуток. Пішла з життя актриса Національного театру ім. І. Франка Зінаїда Цесаренко … Світла людина, талановита актриса. На фотографіях – сцени з вистав, в яких вона грала, а також знімок її юних років, коли вона (на фото зліва) поряд з корифеями-франківцями Н. Ужвій, Е. Пономаренко, А. Кусенко. Крайня фотографія – її подарунок мені. Це срібна посудина, така мініатюрна “чаша Грааля”, яку тримали відомі люди ще в 18 столітті… Завжди буду пам’ятати. Світла пам’ять…”.

Зінаїда Цесаренко народилася 22 липня в селі Байбуга Кіровського району Кримської області. У колектив театру Франка Зінаїда Василівна прийшла в 1965 році.

Більшість образів, які створила актриса, стали справжнім надбанням національної сцени: Анна «Дві сім’ї» М. Кропивницького, Оксана «Майська ніч», Секлета «За двома зайцями» М. Старицького, Климена «Кассандра» Лесі Українки, Поля «Васса Желєзнова» М. Горького, Тетяна «Суєта», Райська «Житейське море» І. Карпенка-Карого, Соня «Дядя Ваня» А. Чехова, Юнона «Енеїда» І. Котляревського, місіс Пірс «Пігмаліон» Б. Шоу, Ліза «Крихітка Цахес »Е. Гофмана.

Колеги згадують, що Зінаїда Василівна відносилася до актрис, які ніколи не зупинялися на досягнутому. Їй був притаманний надзвичайний азарт в роботі, вона була відкритою до експерименту і пошуку, для неї не існувало поняття великих і маленьких ролей. Вона завжди тонко відчувала стиль і жанр спектаклю.

В день Театру є радість. Але є і сум. Пішла з життя актриса Національного театру ім. І. ФранкаЗІНАЇДА…

Gepostet von Oleg Vergelis am Mittwoch, 27. März 2019

 

Читайте також  Смертельна аварія забрала життя двох людей, ще 5 госпіталізовані, з них двоє – діти

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.