Що окупанти затіяли у Криму та на Донбасі перед виборами

Російські спецслужби продовжують втілювати у життя схеми для впливу на вибори Президента України – не забули про окупований Крим та Донбас. Однак кремлівські стратегії на окупованих територіях трохи відрізняються одна від одної.

Жителі захопленого півострова “голосуватимуть” за потрібних країні-агресору кандидатів, йдеться у повідомленні на сайті Служби зовнішньої розвідки.

Наразі українські спецслужби фіксують стійку тенденцію до збільшення кількості осіб, що перетинають лінію розмежування в бік України для голосування на президентських виборах. Офіційна мета перебування більшості громадян – відвідини рідних. Однак насправді вони реєструються на виборчих дільницях.

У розвідці наголошують, що окупанти опрацьовують можливість застосування в окупованому Криму протиправних схем. Вони намагатимуться скупити та вивезти на материкову Україну документи українського зразка, які посвідчують особу. Їх нібито видали жителям Криму до березня 2014 року.

Зі свого боку, проросійські бойовики на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей планують штучно обмежити кількість громадян, які змогли б приїхати на виборчі дільниці 31 березня, повідомив спікер прес-центру Міноборони полковник Максим Праута.

Російська окупаційна адміністрація шляхом залучення певної частини жителів тимчасово окупованої території Донбасу до мобілізаційних заходів планує штучно обмежити кількість громадян, які змогли б приїхати на виборчі дільниці 31 березня для участі у виборах Президента України,
– сказав він із посиланням на інформацію розвідки.

Окрім того, окупанти проводять низку мобілізаційних заходів. Так звані “військові комісаріати” примусово залучають працівників бюджетних установ та підприємств на десятиденні збори. Там на них чекає комплекс занять, з вогневої підготовки, захисту від зброї масового ураження тощо.

Зазначимо, представники Росії участі в українських президентських виборах не братимуть. Про це, зокрема, заявив очільник МЗС Павло Клімкін 9 січня. Як зауважив дипломат, Україна не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів
, оскільки це країна-агресор.

Читайте також  Китай сколихнув потужний руйнівний землетрус магнітудою 6,5 бала

Що відомо про президентські вибори 2019 року?Цього разу президента в Україні обиратимуть всьоме. Відповідно до Конституції, пробуде новоспечений гарант на цій посаді щонайменше 5 років. 8 березня 2019 року стане відомим остаточний перелік усіх кандидатів.

Самі ж вибори мають пройти 31 березня, а офіційні результати з’являться до 10 квітня. Якщо жоден із кандидатів не подолає бар’єр у 50%, то буде проведено другий тур, який заплановано на 21 квітня.

Остаточний варіант виборчого бюлетеня міститиме 39 прізвищ. З усіма кандидатами у президенти Ви можете ознайомитися за цим посиланням. Раніше ЦВК відмовила 47 особам у реєстрації кандидатом у президенти.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.