Івано-Франківську загрожує катастрофа (відео)

Переправа через Бистрицю-Солотвинську не лише веде до одного з найбільших мікрорайонів Івано-Франківська. Це основна та єдина дорога до Львова. 10 років тому під час великої повені рух мостом перекривали. Від безвиході відновили, але капітального ремонту так і не провели.

Під низом видно, що основа моста розсувається. Діри наскрізні. Місцями бетонну глибу укріплюють дерев’яними підпорами. Надії, що міст витримає ще одну повінь – немає, пишуть Факти ICTV

Інший міст – через Бистрицю Надвірнянську, також гірську річку. І він також єдиний у цьому напрямку на Тернопіль. Капітальний ремонт тут, як і в попередньому, не проводили чверть століття. На мосту немає освітлення, сходи від старості розкришилися.

Визнавати переправи аварійним чиновники не поспішають, бо інших заїздів у місто немає. Варто нагадати, що міський голова запевняє, що новий міст на Пасічну відкриють вже цього року.

На Прикарпатті негайного ремонту потребують 55 мостів. Ані ремонтувати, ані обстежувати їх нікому. Адже з двох дослідницьких державних підприємств, які моніторили стан переправ в області, не залишилося жодного.

До того ж грошей на їхній ремонт з року в рік не вистачає. Через надмірне навантаження та старість кожен рік експлуатації – це мільйонні витрати. Або й повна руйнація.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.