Скільки Росія витратила на фінансування окупованих територій України

На фінансування окупаційної влади на українських територіях Донбасу Криму Росія щорічно витрачає від 4 до 5 мільярдів доларів. Загалом Кремль на свою агресію проти України упродовж пяти років витратив 150 мільярдів доларів.

Як наголосив український президент Петро Порошенко у ефірі телеканалу ICTV, сьогодні Кремль збільшує ціну, яку він платить за агресію на Сході України, за незаконну анексію Криму та за акт агресії, який стався у водах Чорного моря.

Ця ціна сьогодні становить, за оцінками агентства Bloomberg, 150 мільярдів доларів, які Росія втратила за ці п’ять років. Вона втратила 10% ВВП і додатково витрачає на окуповані території до 4-5 мільярдів доларів щорічно. Ці гроші йдуть на фінансування військових і цивільних програм,
– підкреслив український гарант.

Раніше президент зазначав, що Росія заплатила велику ціну за війну в Україні, а саме те, що стандарти життя там упали на 20%.

“Це забезпечує політика санкцій. Не лише для того, щоб покарати Росію, а і для того, аби вона сіла за стіл перемовин. Сьогодні увесь світ з Україною проти Росії, – пояснював політик.

За словами Порошенка, після президентської виборів, які пройдуть 31 березня, буде проведено засідання в “нормандському форматі” (Україна, Росія, Німеччина, Франція). Цей захід буде присвячено питанню миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй і поверненню українського суверенітету на Кримський півострів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.