Верховний суд поновив на роботі виховательку, яку звільнили за нібито аморальні фото

Мешканка с. Бугаївка на Рівненщині Віта Черешньовська, яку звільнили з дитячого садочка за публікацію в купальнику, виграла Верховний суд. Тепер жінку поновлять на роботі та виплатять компенсацію за вимушений прогул.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо: завідувачка закладу звільнила Віту Черешньовську за аморальні світлини у соцмережі. На знімках підлегла в купальнику на відпочинку та в червоній сукні з келихом вина.

Черешньовська розповіла, що розгляд справи був призначений на 6 травня, однак сьогодні її повідомили, що Верховний суд підтвердив постанову райнного апеляційного, тим самим скасував її звільнення.

“Навіть нічого не підозрюючи, гуляючи по місту, я отримую електронне повідомлення від свого юриста, бачу лише підпис:” постанова Верховного суду…”, а далі руки почали трусилися, і я не змогла відкрити цей лист і прочитати його, вирішила, що прочитаю вдома з кимось із рідних. Аж раптом дзвінок… юрист… каже: ” Вітаю…” Я не могла натішитися і повірити у своє щастя, я завжди знала, що справедливість є і вірити потрібно і не опускати рук”, – йдеться в дописі.

Історія молодої виховательки та завідуючої дитячим садком,яка двічі за сім місяців звільнила свою підлеглу з формулюванням “за аморальну поведінку” через фото в купальнику, стала одним із хітів Інтернету – у виховательки з’явилася ціла група підтримки, їй пишуть незнайомі педагоги і публікують на знак підтримки свої фото з відпочинку. Міністр освіти Лілія Гриневич назвали це звільнення розправою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.