НБУ звітує про поповнення міжнародних резервів

У жовтні золотовалютні резерви поповнилися на 188 млн доларів.

1708284

Міжнародні резерви НБУ в жовтні зросли на $188 млн, або на 1,5%, – до $12,962 млрд, повідомляється на сайті центробанку.

“Збільшення резервів відбулося насамперед за рахунок купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку України. У жовтні Нацбанк придбав на міжбанківському ринку $300,5 млн. Значна частка цих коштів ($295,5 млн) була придбана на аукціонах”, – пояснив НБУ.

Центробанк уточнив: крім того, міжнародні резерви поповнилися за рахунок надходжень від банку KFW (Німеччина) на користь уряду України в розмірі 199 млн євро.

Регулятор також наголосив на тому, що нарощення резервів сталося, незважаючи на платежі з погашення і обслуговування державного і гарантованого державних боргів в іноземній валюті, на які в жовтні було спрямовано $95,7 млн, з них $13,2 млн – на обслуговування за державними цінними паперами.

Водночас НБУ уточнює, що в жовтні центробанк здійснив інтервенції з продажу іноземної валюти на $46,5 млн, з яких $37,5 млн було продано під час голландського аукціону 30 жовтня.

Згідно з повідомленням, на цей час обсяг міжнародних резервів України достатній для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду і Нацбанку.

Зазначимо, що у вересні Нацбанк поповнив золотовалютні резерви на $157 млн.

Нагадаємо про те, що Міжнародний валютний фонд поставив завдання збільшитирезерви України з нинішніх майже $10 млрд до $18 млрд до кінця року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: