Штаби Тимошенко і Зеленського ведуть переговори про об’єднання у другому турі, – Найєм

Підтверджується інформація про те, що штаби Юлії Тимошенко і Володимира Зеленського ведуть переговори про об’єднання зусиль у другому турі президентських виборів.

Про це у своєму Телеграм-каналі пише нардеп Мустафа Найєм.

«За однією з версій, лідер «Батьківщини» готова надати підтримку Володимиру Зеленському в обмін на підписання меморандуму про створення парламентської коаліції, головним завдання якої буде зміна законодавства і впровадження двотурової системи проведення парламентських виборів. Ні, це не помилка. Саме парламентських виборів. У цій моделі вибори проводяться виключно на пропорційній основі, у два тури. Партія, яка виграє, отримує 51% місць у парламенті, формує більшість і, відповідно, склад Кабінету Міністрів», – зазначає Найєм.

На його думку, якщо такі домовленості будуть досягнуті, фактично це означатиме, що Володимир Зеленський оголосить своїм прем’єр-міністром Юлію Тимошенко.

«Ми не знаємо, на якій стадії переговори і чи погодиться лідер президентських перегонів на таку підтримку, але вже зараз очевидно, що такий союз стане великою проблемою для Петра Порошенка і сильно підкосить імідж «несистемного кандидата» і «провідника нових сил» Володимира Зеленського», – пише нардеп.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.