На Прикарпатті група шахраїв 5 років дурила людей, видаючи себе за іноземних лікарів

Обвинувальні акти стосовно 15 учасників злочинної організації, яка мала структурні підрозділи в Києві, Житомирі та Івано-Франківську, скерували до суду.

Очолював групу шахраїв громадянин Росії, повідомила Генпрокуратура України, пише – Фіртка.

За підсумком досудового розслідування стосовно 15 учасників злочинної організації затверджені обвинувальні акти, які скеровані до суду.

Так, наприкінці 2017 року Нацполіція під процесуальним керівництвом ГПУ ліквідувала злочинну організацію, яка упродовж 5 років ошукувала українців – переважно одиноких людей похилого віку.

Учасники злочинної організації, яка мала розгалужену мережу, зокрема структурні частини у містах Києві, Житомирі та Івано-Франківську, через телефон вводили людей в оману – повідомляли їм неправдиві відомості про існування та діяльність на території України неіснуючих державних медичних установ, в котрих нібито працюють лікарі, запрошені з інших країн.

Видаючи себе за іноземних лікарів, шахраї розмовляли з потенційними пацієнтами з удаваним іноземним акцентом. Пропонували з допомогою вигаданих «новітніх» технологій здійснити успішне лікування будь-яких захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних.

Також пропонували за значні суми коштів неіснуючі лікарські засоби від різноманітних захворювань, у тому числі вигаданих після псевдодіагностики. Спонукали купувати псевдоліки в окремих випадках з допомогою залякування про можливе настання смерті.

При цьому фактично реалізовували дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких попередньо видаляли маркування. Або продавали дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами.

Правоохоронці встановили, що лідером злочинної організації є громадянин Російської Федерації. Він організував таку схему ошукання громадян на території обох країн. Наразі його оголошено у розшук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.