600 гривень на місяць. У Калуші хочуть збільшити стипендії міського голови

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднений проект рішення «Про стипендії міського голови та одноразові грошові премії переможцямІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів таІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України».

Такі стипендії призначають терміном на один рік, починаючи з квітня школярам, які мають щонайменше дві перемоги на обласному етапі предметних олімпіад або конкурсу-захисту МАН.

Востаннє розмір стипендії переглядали у 2016 році: тоді його встановили на рівні 300 гривень на місяць. Щодо переможців олімпіад, які навчаються у випускному класі, то їм досі призначали одноразову грошову виплату — премію у розмірі 1400 гривень, яку виплачували в травні, інформують “Вікна”.

Уже цього року міська влада має намір збільшити розмір премії міського голови учням, які мають по дві і більше перемог на обласному рівні олімпіад та конкурсу-захисту МАН. При цьому його планують диференціювати.

Учням, які мають по дві і більше перемог але лише треті місця, за проектом рішення, пропонується виплачувати стипендію у розмірі 400 гривень на місяць; учням, серед перемог яких є принаймні одне друге місце, — 500 гривень на місяць, а учням, які мають дві та більше перемог і здобули хоча б одне перше місце на обласному етапі олімпіад чи конкурсу МАН, — 600 гривень на місяць.

Також пропонується збільшити розмір одноразової грошової премії для переможців-випускників до 2 000 гривень.

Як повідомила у коментарі «Вікнам» начальник управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, пропозиція збільшити розмір стипендії міського голови обговорювалася ще при формуванні бюджету на поточний рік, тож, кошти на такі виплати вже закладені.

До речі, якщо минулого року стипендії і одноразові грошів премії було призначено для 23-ох школярів міста, то вже цього року за підсумками обласних етапів олімпіад і конкурсу-захисту МАН у Калуші є 26 дітей, які мають по дві та більше перемог. У тому числі шестеро —учнів випускних класів.

Читайте також  “Око за око, зуб за зуб”: KALUSH і SKOFKA випустили нову пісню (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.