“Так можна і 20 років сидіти”: В Мережі показали камеру, у якій сидить Олена Зайцева

Представники Міжнародного правозахисного центру (МПЦ) здійснили візит до Харківського слідчого ізолятора, де перебуває Олена Зайцева – одна із винуватиць гучної смертельної ДТП на Сумській у Харкові. Мета такого кроку – перевірити, в яких умовах її утримують.

За словами члена МПЦ Дмитра Удачіна, вони відвідали СІЗО 5 квітня. Він підкреслив, що Зайцева перебуває у камері №400. Окрім неї, там ще утримують трьох осіб.

Правозахисник переконує, що саме приміщення є чистим. Також тут є невеликий телевізор, електричний чайник, вода, душ, туалет і засоби особистої гігієни.

Також він виклав фото та відео камери. Зауважимо, що на кадрах ані Зайцевої, ані інших утримуваних не видно.

Смертельна ДТП на Сумській у Харкові сталася восени 2017 року. Тоді зіткнулися автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg. За кермом першого перебувала Олена Зайцева, другою машиною керував Геннадій Дронов. Від зіткнення авто Зайцевої відлетіло на тротуар і на смерть збило групу пішоходів У підсумку загинули 6 осіб.

Суд арештував обох водіїв і обоє були обвинуваченими у цій справі. Наприкінці лютого 2019 року Київський районний суд Харкова виніс вирок Зайцевій і Дронову – вони отримали покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, також їх позбавили водійських прав. Згодом як Зайцева, так і Дронов подали апеляції. Рішення щодо них поки немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.