Хотіли спалити траву біля хати: Літнє подружжя згоріло живцем під час паління сухостою

У суботу через спалювання сухої рослинності на території власного домогосподарства в смт Довбиш Баранівського району загинула літня жінка, її чоловік від опіків помер у лікарні.

З початку року це вже третій випадок загибелі громадян внаслідок спалювання сухостою. Незважаючи на усі застереження рятувальників та накладання штрафів кількість подібних пожеж щодня збільшується. Так, лише за вихідні, бійці ДСНС ліквідували 46 таких загорянь, вогнем пройдено понад 100 га території.

Про трагедію, що сталася в Баранівському районі, 6 квітня о 09:39 вогнеборців сповістили медики. Встановлено, що літня жінка зі своїм чоловіком спалювали минулорічну суху траву біля свого обійстя. Побачивши, що вже горять чагарники та вогонь наближається до їх оселі, пенсіонери кинулися самотужки гасити пожежу. Однак через власну необережність у жінки загорівся одяг. На місці події працівники швидкої констатували її смерть.

82-річного чоловіка загиблої, з опіками понад 80% тіла, госпіталізували до Романівської центральної районної лікарні. На жаль, в неділю зранку чоловік помер. Рятувальників на гасіння даної пожежі не залучали. Усі обставини наразі встановлюються правоохоронцями.

До слова, лише за останню добу місцеві рятувальники півсотню разів виїжджали на гасіння сухостою. І вкотре просять не палити траву, особливо у вітряну погоду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.