Міністри оборони США і Австрії обговорили шляхи протистояння загроз зі сторони РФ і Китаю

Керівники оборонних відомств обох держав Патрік Шенахен і Маріо Кунасек провели переговори, в ході яких обговорили шляхи співпраці та кроки щодо посилення безпеки в Європі, зокрема на тлі загроз з боку Росії і Китаю.

За підсумками зустрічі, яка проходила у Пентагоні, сторони дійшли згоди щодо спільного посилення оборонних можливостей Австрії у Європі. Також на рівні міністрів було обговорено графіки проведення спільних військових навчань.

Зокрема міністри обговорили низку оборонних питань, середяких зусилля, спрямовані на вирішення спільних безпекових проблем, які можуть надходити зі сторони Китаю та Росії в Центральній і Південно-Східній Європі, а також провідну роль Австрії в стабілізації та євроінтеграційних зусиллях країн Західних Балкан.

https://twitter.com/ActingSecDef/status/1116094681669099525?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1116094681669099525&ref_url=https%3A%2F%2F24tv.ua%2Fministri_oboroni_ssha_i_avstriyi_obgovorili_shlyahi_protistoyannya_zagroz_zi_storoni_rf_i_kitayu_n1139342

Американський міністр Шенахен висловив подяку австрійському колезі Кунасеку за підтримку Австрією ініціатив ЄС щодо підвищення військової мобільності в Європі, та наголосив, що це посилює колективну безпеку і здатність НАТО швидко реагувати на нові загрози.

Це важливо не тільки для для Європи, але, зокрема, для Австрії, враховуючи також нашу безпеку, а також стабільність у регіоні. Я дуже хотів би подякувати вам за вашу співпрацю в багатьох сферах. Ми сподіваємося на подальше співробітництво,
– заявив Маріо Кунасек.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: