Соратника Ассанжа затримали в Еквадорі при спробі втекти з країни

Близького соратника засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа затримали в Еквадорі. Поліція затримала його в аеропорту Кіто при спробі вилетіти з Еквадору в Японію.

За словами глави еквадорського МВС, затриманий – шведського походження. Він жив в республіці і підтримував тісний контакт з колишнім керівником зовнішньополітичного відомства Рікардо Патина, повідомило видання El Universo.

Міністр внутрішніх справ країни Маріа Паула Рома зауважила, що згідно з даними чоловік, який потрапив в руки поліції кілька разів виїжджав з главою МЗС до Перу, Іспанії та інших країн.

Пан Ассанж через свою організацію WikiLeaks втручався не тільки в справи інших держав за межами Еквадору, але і в Еквадорі,
– підкреслила Ромо.

Також слідчі перевіряють інформацію про двох російських хакерів, які нібито знаходяться або знаходились в країні і пов’язані з WikiLeaks. Міністр Паула Рома зазначила, що вони фігурують в серії розслідувань і поки нової інформації на цю тему у поліції немає.

Це не та тема, до якої ми можемо дозволити собі ставитися легковажно. Йдеться про скоєння злочинів, і ми не дозволимо зробити з Еквадору центр міжнародного піратства,
– заявила Рома.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж був арештований у Лондоні на вимогу США. Еквадор позбавив його притулку на території свого посольства. На території посольства Еквадору у Лондоні Джуліан Ассанж провів майже 7 років. Президент Еквадору Ленін Морено заявив, що Ассанж був позбавлений притулку через порушення міжнародних конвенцій та через агресивну поведінку.

Хто такий Джуліан Ассанж?
Це австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks. На її сайті розміщені секретні документи та матеріали, які викривають багатьох світових лідерів. У 2010 році шведські правоохоронні органи звинуватили Ассанжа в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні та звернулися до Великобританії з вимогою про екстрадицію.

Читайте також  Російський “Поп-смотрящий”: Спускає собак на дітей і…

У 2012 році британський суд ухвалив рішення про арешт і видачу Ассанжа Стокгольму. Відтоді засновник WikiLeaks переховувався у будівлі посольства Еквадору у Лондоні.

Джуліана Ассанжа арештували у Лондоні: дивіться відео

https://www.youtube.com/watch?v=rY6v63jMyl4

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.