Володимир Зеленський: “Порошенко стільки разів мене ображав, що у мене немає до нього поваги”

Кандидат Зе розповів “Країні” про підсумки зустрічі з президентом Франції і про розмову з Порошенком на “плюсах”

Володимира Зеленського журналіст “Країни” зустрів о 18.30 за паризьким часом в холі готелю Hyatt Paris Madeleine .

На столі кава і біле вино. Разом з кандидатом сидять дружина Олена і глава виборчого штабу Іван Баканов. За сусіднім столиком чергують, недовірливо переглядаючи по сторонам, два охоронці.

Журналіст “Країни” підсаджується, щоб поставити кілька запитань.

– Як пройшла зустріч з президентом Франції Макрона? Про що розмовляли? Про що домовилися?

– Про взаємне співробітництво. Але, що мені сподобалося, що відрізняє його (Макрона – прим.ред. ) Від багатьох наших політиків з тих, кого я знаю. Чи не тому, що наші політики гірше. У людини прекрасне почуття гумору. І тепер він не самотній.

– Питання про вашому вчорашньому телефонній розмові з Петром Порошенко і коментар Юлії Тимошенко. Вона сказала, що це був неконструктивний розмову.

– Мені не подобається, коли мене ображають. І так як я поки що не президент, можу дозволити собі бути собою до кінця. І я вважаю, що за ці п’ять років пан Порошенко зробив все, щоб наша країна не розвивалася. Його прихильники вважають, що він зробив все, що міг, для України. Я люблю розмовляти на рівних. Якщо народ України підтримає мене на виборах, і ви б зі мною розмовляли, і я був неправий, я б ніколи не ставився до вас зверхньо. Я багато років дуже відома людина. І я завжди фотографуюся з людьми, завжди розмовляю. Завжди чую про свої недоліки, ніколи не грублю. Ця людина (Порошенко – прим.ред.) Кілька разів поспіль сказав, що я маріонетка і наркоман, що у мене немає до нього поваги. У мене є повага до інституту президентства, але не до нього. Оскільки це всенародно обраний президент. Але на моральному рівні, чисто людському, я вважаю, що він просто ображає. Усередині “Кварталу-95” все знають, що у мене достатньо серйозна витримка. Я прощаю по-людськи будь-якої людини. Мене можна кілька разів образити, але у мене більше немає щік. Я підставив ліву, підставив праву, але я ж жива людина. Зі мною так розмовляли і я відповів так, як вважав за потрібне.

Читайте також  “Ловив машину і не помітив вантажівку…”: Зірка українського кіно впав у кому після ДТП

– Ви готові, в разі перемоги на виборах, “послати в дупу” МВФ?

– А навіщо посилати кого-то? Як ми можемо взагалі послати когось? Ми з вами пристойні інтелігентні люди.

– А Голобородько (головний герой фільму “Слуга народу”, якого грає Володимир Зеленський, – прим.ред.) Зміг.

– Ви не порівнюйте. Реалії та кіно – велика різниця. Представляючи країну, ти ж не просто говориш, від себе. За спиною у тебе люди, які тебе вибирали. Їх життя, долі. Головне – це імідж країни, тому ти не маєш права робити такі заяви.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.