Відмовилася допомагати і викликати швидку: після візиту до лікаря померло немовля

Відмовилася допомагати і викликати швидку: після візиту до лікаря померло немовля.

У селі Помічна під Кіровоградом раптово помер тримісячний дитина. Відзначається, що хлопчик помер практично відразу ж після планового огляду педіатра. Під час розтину було встановлено, що малюк страждав вродженою патологією серця. Тепер батьки малюка звинувачують лікаря в тому, що хвороба не діагностували вчасно.

За словами батьків, з народження тримісячний Іван зі здоров’ям не мав ніяких проблем – ріс, добре розвивався, і на огляді у медиків був щомісяця.

Коли малюкові стало погано і він почав відмовлятися від молока, стривожена сім’я звернулася до педіатра. Однак та веліла негайно везти його в районний центр, заявивши, що до Кропивницького малюка годі й довезти.
Але Івана не довезли навіть до райцентру – малюк помер в дорозі у матері на руках.
Після розтину медики констатували, що немовля померло від хвороби серця – гіпертрофічній кардіоміопатії. У більшості випадків вона є спадковою і часто протікає без симптомів, а іноді її стрімкий розвиток призводить до раптової смерті.

У свою чергу лікар-педіатр Ірина Ратушенко свою провину у трагедії заперечує, заявляючи, що кваліфіковану допомогу на місці надати не могла, а медичний транспорт у неї “на даному етапі відсутня”.

Тепер визначити винуватця належить правоохоронцям. У разі, якщо медика визнають винною, їй загрожує до п’яти років обмеження волі з забороною на три роки обіймати відповідну посаду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.