До Франківська приїхала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич(ФОТО)

Сьогодні, 16 квітня, до Івано-Франківська приїхала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

В ході робочої поїздки вона відвідала дві навчально-ігрові кімнати в обласній дитячій клінічній лікарні, де ознайомилася з процесом навчання та поспілкувалася з дітьми.

“Цього року вперше у нас є спеціальна частина освітньої субвенції на покращення умов у лікарні. Ви її можете використовувати на матеріально-технічне забезпечення. Для щастя дітям не вистачає планшетів. Це не приватні кошти, це є гроші платників податків. Уряд виділив цю субвенцію і ми можемо покращити умови. Це важливо, бо ці діти, які випадають надовго з навчального процесу, вони зобов’язані – точніше, ми забов’язані забезпечити їхнє право на освіту”, – сказала Лілія Гриневич.

Міністр також подякувала франківським педагогам за їхню важку працю.

“Це навчальна кімната для перших-четвертих класів, ми також називаємо її – “кімнатою емоційного розвантаження”. Після оздоровчих процедур дітки приходять сюди погратись та відпочити. Проте, це не тільки кімната для розваг, а й для навчання. В день у них може бути до чотирьох уроків і їм це подобається. Старші дітки класу з п’ятого кажуть, що вони думали, що зможуть тут відпочити від школи, то меншим навчання та відпочинок в цій кімнаті у задоволення”, – розповіла Богдана Парипа, вихователь центру розвитку дитини “Дивоцвіт”.

Потім Лілія Гриневич поїхала в Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, де поспілкується із журналістами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.