Все вирішує статус і міська рада. У Калуші за 155 тисяч із бюджету перекрили приватну садибу. ФОТО

«Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради повідомляє, що підрядною організацією ПП «Добробут» завершені роботи з капітального ремонту шатрової покрівлі житлового будинку на вулиці Черняховського, 2 в м. Калуші».

Такого змісту повідомлення наприкінці минулого тижня з’явилося на офіційному сайті Калуської міської ради. Добротну щойно відремонтовану покрівлю проілюстрували фотографіями, судячи з яких коштом бюджету новий дах з’явився на будинку, який, скоріше, нагадує приватну садибу. Причому далеко не з бідних, оскільки і сам будинок, а не лише дах, добротно відремонтований.

Капітальний ремонт покрівлі коштував бюджету міста близько 155 тис. гривень. Чому саме його обрали для капремонту покрівлі?

Як пояснив у коментарі «Вікнам» начальник УЖКГ Юрій Рекунов, будинок на вул. Черняховського, 2 – належить до комунальної власності і перебуває на балансі ЖЕО. Він — старої австрійської забудови, і тут є дві квартири, причому —приватизовані. Тобто де-юре це не приватна забудова, тому місто може вкладати кошти в капітальні ремонти. Хоча це не є зобов’язання органу місцевого самоврядування.

За словами Юрія Рекунова, кошти на капітальні ремонти, у тому числі і покрівель, розподіляє міська рада. Саме депутати своїм голосуванням визначають, у яких будинках і які ремонті роботи будуть проведені. У даному випадку, повідомив начальник УЖКГ, було звернення депутата міської ради Володимира Тимківа. Причому, такі звернення депутат подавав і в минулі роки. Володимир Тимків, у свою чергу, повідомив, що до нього звернулися мешканці будинку з приводу ремонту даху і саме тому він подав відповідну пропозицію до міського бюджету.

Між тим, директор ЖЕО №1 Тарас Підлужний у коментарі «Вікнам» зазначив, що цей будинок перебуває на балансі цього комунального підприємства. Проте власники квартир послугами ЖЕО не користуються: вони розірвали договір і утримують будинок самостійно. Коли це відбулося, він не повідомив, однак зазначив, що з нового року мешканці будинку ЖЕО точно нічого не платять.

Читайте також  Зеленський не виконав жодної соціальної обіцянки: як зміняться соцвиплати у 2020 році

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.