ТАРАС ВИНОГРАДНИК: “САМОПОМОЧІ” НЕ ПРОПОНУВАЛИ $100 ТИСЯЧ ЗА ГОЛОСУВАННЯ ПО ЗАСТУПНИКУ ГОЛОВИ ОБЛРАДИ

Як повідомлялють, Івано-Франківська облрада на останньому засіданні обрала заступником ради БПП-шника Сергія Басараба. 

763835bb413a0e879e18628b22ea91261457075436

Під час голосування в сесійній залі були відсутні фракції “Українського об’єднання патріотів-УКРОП” (12 депутатів) та ВОЛІ (7 депутатів).

 

Голова фракції УКРОП Микола Палійчук раніше повідомив, що у зв’язку із тим, що у ЗМІ з’явилась інформація про те, що фракціям, які проголосують за кандидатуру від БПП пропонується по 100 тисяч доларів, фракція у повному складі відмовляється брати участь у голосуванні. Очевидно, щоб не бути під підозрою в політичній корупції.

 

В результаті “За” кандидатуру Сергія Басараба проголосував 51 депутат (з 57 присутніх в залі), не підтримали кандидатуру Сергія Басараба – 6 депутатів.

 

За інформацією не голосували за кандидата від БПП з присутніх в залі депутати “Самопомочі”.

 

Фіртка вирішила поцікавитися у голови обласного осередку партії “Самопоміч” Тараса Виноградника, чи пропонували його франкції в облраді 100 тисяч за “правильне голосування”?

 

Можу говорити за свою фракцію, ніхто нічого на не пропонував“, – каже Тарас Виноградник.

 

За його словами, у франкції “Самопоміч” ніхто нікому не вказує, депутатів не інформують, як голосували і ніхто про це не звітує.

 

Адже голосування було таємним. Тому і я не звітую“, – сказав Виноградник.

 

Нагадаємо, що ще 25 травня “Фіртка” повідомила про інформацію,  що на посаду заступника голови облради претендуватиме представник БПП Солідарність Сергій Басараб, який наразі обіймає посаду першого заступника голови ОДА. Його обрання виглядало доволі сумнівним, оскільки умовна коаліція в облраді (ВО Батьківщина, ВО Свобода, УКРОП) має більшість, а тому без голосів депутатів більшості представник БПП не зможе набрати більшості голосів.

Читайте також  Готовий новий документ про розведення військ на Донбасі, – посол

 

Саме тоді з’явилася інформація про те, що фракціям більшості посередниками запропонована«премія» в розмірі 100 тисяч доларів США за голосування щодо призначення на посаду заступника голови облради.

 

І от предствника “БПП Солідарність” таки обрали. В тому числі голосами ВО “Свобода” та ВО “Батьківщина…”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.