У Калуші на “солянці” побудують великий торговий центр

Уже наступного тижня на розгляд Калуської міської рад винесуть питання «Про затвердження проекту детального планування території для будівництва та обслуговування будівель торгівлі в районі вул. Ринкова та вул. Хіміків в м. Калуші».

Ідеться про територію площею понад 1,8 га. Це вільна земельна ділянка, яка розташована позаду ринку, між проїжджими частинами вулиць Хіміків і Ринкова. Рішення про розроблення проекту детального планування території міська рада прийняла наприкінці грудня минулого року за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Епіцентр К», інформують “Вікна”.

Зараз на цій земельній ділянці знаходиться насип, а проектом детального плану території передбачено, що на ділянці площею 1,8346 га (18 346 кв. метрів) буде збудовано торгове приміщення площею 7 340 кв. метрів, поруч – парковка на 100 місць, передбачено і кілька зон озеленення сумарною площею понад 386 кв. метрів.

Проте, не факт, що тут побудуть саме «Епіцентр». Так, за словами начальника земельного відділу Калуської міської ради Володимира Мельника, торік до Калуша приїжджали представники з компанії «Епіцентр К» з пропозицію збудувати у місті свій будівельний гіпермаркет – не такий великий, як в Івано-Франківську, а на зразок гіпермаркетів мережі у Коломиї чи Стрию. Місце майбутнього можливого будівництва обирали довго і зупинилися на земельній ділянці в районі вулиць Ринкова і Хіміків.

Після затвердження проекту детального планування території, повідомив Володимир Мельник, міська рада має надати дозвіл на відведення земельної ділянки, буде виготовлено та затверджено проект відведення та проведена грошова оцінка земельної ділянки. Далі міська рада виставить її на аукціон.

Останнім часом у Калуші не проводять аукціони з продажу вільних земельних ділянок у власність, на торги виставляють лише право оренди. Однак у даному випадку, скоріш за все, відбудеться саме аукціон з продажу. Як пояснив Володимир Мельник, переможець аукціону має вкласти мільйони для того, щоб підготувати ділянку до будівництва – звідси треба буде прибрати насип. Тож, начальник земельного відділу зауважує:

Читайте також  Прикарпатець посеред вулиці пограбував дитину

«Малоймовірно, що хтось захоче орендувати земельну ділянку на таких умовах».

Не виключено, що бажання викупити землю з аукціону для розміщення торгового об’єкту, окрім компанії «Епіцентр К», виявляють й інші потенційні інвестори. У такому разі, вважає Володимир Мельник, місто лише виграє: конкуренція підвищить ціну продажу.

Довідка. “Епіцентр К” — мережа будівельно-господарських гіпермаркетів на Україні. Основна спеціалізація компанії — роздрібна торгівля будівельними матеріалами, товарами для облицювання будинку, меблями, побутовою хімією, автотоварами, товарами для саду та городу, дитячими товарами тощо. Компанія заснована в 2003 році. Головний офіс розташований в Києві, Україна. Компанія «Епіцентр К», на додаток до мережі «Епіцентр», з 2013 року компанія володіє також мережею однойменних гіпермаркетів DIY-формату “Нова Лінія” на території України. Станом на 2018 рік, «Епіцентр» — найбільше торгово-роздрібне підприємство України, яке нараховує 46 гіпермаркетів загальною площею понад 1 млн кв. метрів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.