“Урочисто присягаю на вірність Україні”: Як і коли пройде інавгурація Володимира Зеленського?

Урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги новообраним президентом проводиться в залі засідань парламенту.

Інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів виборів.

ЦВК має визначити результати виборів до 1 травня 2019 року. Інавгурація новообраного президента має відбутися до 3 червня.

Урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги новообраним президентом проводиться в залі засідань парламенту.

Новообраний глава держави, поклавши одну руку на Конституцію України і, за бажанням, іншу – на Пересопницьке Євангеліє, складає присягу українському народу, підписує її текст, який передає голові Конституційного суду.

Традиційно президент України складає таку присягу:

«Я, (ім’я та прізвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, відтоювати права і свободи громадян, дотримуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі».

Текст підписаної присяги передається голові Верховної Ради. Далі голова Центрвиборчкому вручає главі держави посвідчення, а голова КС символи президентської влади – булаву, печатку і нагрудний знак.

Після цього президент виступає з парламентської трибуни зі зверненням до українського народу (інавгураційною промовою).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.