Взяли під варту чоловіка, який 5 років обкрадав церкви та сільради

Прокуратура повідомила про підозру зловмиснику, який 5 років обкрадав церкви та сільські ради на території Долинського району.

Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом учинення крадіжок із церков та органів місцевого самоврядування на території Долинського району, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» КК України, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу прокуратури Івано-Франківської області.

Встановлено, що впродовж 2014–2019 років 53-річний мешканець Рожнятівського району з метою наживи таємно викрадав пожертви релігійних громад шляхом незаконного проникнення до приміщень 7 церков, унаслідок чого було завдано збитків на суму близько 9 тис. грн.

Крім того, зловмисник шляхом незаконного проникнення до приміщень сільської та селищної рад викрав гроші та комп’ютерну техніку, спричинивши збитки більше як на 362 тис. грн.

Наразі у кримінальних провадженнях особі, причетній до скоєння вищевказаних кримінальних правопорушень, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.